Ani Örenyerinde Selçuklu Mezarlığı ortaya çıkarıldı

TAKİP ET

Ani Örenyerinde Selçuklu Mezarlığı ortaya çıkarıldı başlığıyla yayınlanan güncel haberde; UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Ani Örenyerinde yürütülen kazı çalışmalarında, Selçuklu mezarlığına ulaşıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Dairesi Başkanlığı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Selçuklu Mezarlığı’nın ortaya çıkarıldığını duyurdu.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Dairesi Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Anadolu Türk tarihi için ilklerin şehri olan Ani Örenyeri’ndeki kazılarda, Selçuklu’nun Anadolu’daki ilk mezar anıtı olduğu düşünülen kare kaide üzerinde, sekizgen gövdeli kümbet kalıntılarına ve etrafında taş sandukalı Selçuklu mezarlığına ulaşıldı” ifadelerine yer verildi.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Son Dakika Haberler, NETHABER.COM.TR de.



"Ani Örenyerinde Selçuklu Mezarlığı ortaya çıkarıldı" başlıklı haber İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "18.09.2021" tarihinde "KÜLTÜR SANAT" kategorisi haberlerine otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde NETHABER.COM.TR editörlerinin hiçbir editoryal (değişiklik yapılmadan) müdahalesi olmadan otomatik olarak yayınlanmıştır. "KÜLTÜR SANAT" haberleri kategorisinde yer alan bu haberin yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki sorumlusu haberi geçen ajanstır.