Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgesinde şiddetli 7.4 büyüklüğünde şiddetli deprem! Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Konya gibi onlarca ilden hissedildi!

TAKİP ET

Doğu bölgesinde gece yarısı korkutan deprem. 7.4 büyüklüğün de meydana gelen deprem, Doğu bölgesindeki ilerin tamamında şiddetli bir şekilde hissedilirken, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesine kadar etkisi şiddetli bir şekilde hissedildi. Vatandaşlar sokaklara akın ettiler, bazı bölgelerde binaların yıkıldığı haberleri gelmeye devam ediyor.

Doğu bölgesinde gece yarısı korkutan deprem. 7.4 büyüklüğün de meydana gelen deprem, Doğu bölgesindeki ilerin tamamında şiddetli bir şekilde hissedilirken, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesine kadar etkisi şiddetli bir şekilde hissedildi. Vatandaşlar sokaklara akın ettiler, bazı bölgelerde binaların yıkıldığı haberleri gelmeye devam ediyor.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ KAHRAMANMARAŞ

Gece yarısı 04.17 sıralarında meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Kahramanmaraş , Pazarcık olduğu belirlendi. Çok geniş bir alanda şiddetli şekilde hissedilen deprem, komşu ülkelerdede hissedildi.

DEPREMİN ŞİDDETİ VATANDAŞLARI KORKU İLE SOKAKLARA ÇIKARDI

Depremin şiddetli şekilde hissedilen bir çok ilde vatandaşlar sokaklara akın etti. Sosyal medyada kullanıcılar yıkılan binalar ve sokaktaki vatandaşlar ile ilgili sıkça paylaşımlar yapmaya devam ediyorlar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KAHRAMANMARAŞ VALİSİNDEN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u aradı. (AA)

GAZİANTEP'TE DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 6.5 ŞİDDETİNDE

Acil ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Gaziantep İslahiye'de 6.5 büyüklüğünde deprem olduğunu bildirdi.

Saat 04.17'de Kahramanmaraş'ta 7.4, saat 04.26'da Gaziantep Nurdağı'nda 6.4 şiddetinde depremin ardından Gaziantep'in İslahiye ilçesinde saat 04:36'da 6.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre 6.5 büyüklüğündeki deprem saat 04.36'da 9.7 kilometre derinlikte meydana geldi. (İHA)

DEPREM NEDENİYLE KAYSERİ'DE VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4'lük deprem Kayseri'de hissedildi. Vatandaşlar sokağa dökülürken, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "İlimizdede hissedilen depremde şu ana kadar her hangi mal ve can kaybı ihbarı gelmemiştir" dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 şiddetindeki deprem Kayseri'de de hissedildi. Depremle beraber vatandaşlar panik içerisinde kendilerini dışarı atarken, yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. Ayrıca deprem anındaki panikten dolayı yaralanan 5 kişinin de hastanelere başvurduğu öğrenildi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek yaptığı açıklamada, "İlimizdede hissedilen depremde şu ana kadar her hangi mal ve can kaybı ihbarı gelmemiştir. Bütün ekiplerimiz alanda tarama çalışmaları devam etmektedir.Vatandaşlarımızdan panik yapmamaları ve araçlarla dışarı çıkarak trafik oluşturmamalarını rica ediyoruz" dedi.

Polis ekipleri de vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için teyakkuza geçerken, istirahatte olan bütün polisler de göreve çağrıldı. (İHA)

 

 

deprem son dakika deprem deprem hangi illerde hissedildi 6 şubat depremi kahramanmaraş kahramanmaraş depremi