FDA, Janssen Covid-19 aşısı için ek bir uyarı yayınlayacak

TAKİP ET

FDA, Janssen Covid-19 aşısı için ek bir uyarı yayınlayacak başlığıyla yayınlanan haberde; ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), ABD merkezli ilaç şirketi Johnson & Johnson (J&J) tarafından korona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen tek dozluk Janssen aşısının, nadir görülen Guillain-Barre Sendromu yan etkisinin ortaya çıkması üzerine dün J&J aşısı için ek bir uyarı yayınlama kararı aldı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) raporlarında, ABD merkezli ilaç şirketi Johnson & Johnson (J&J) tarafından korona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen Janssen aşısının yeni bir yan etkisinin tespit edilmesi üzerine, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) dün aşı için ek uyarı yayınlama kararı geldi. FDA tarafından yapılan açıklamada, CDC’nin raporuna göre ABD’de Janssen aşısının uygulandığı 12,8 milyon kişiden yaklaşık 100’ünde, vücutta belirli türdeki sinir hücrelerine saldırarak otoimmün bozukluğa neden olan nadir Guillain-Barre Sendromu’nun tespit edildiği ifade edildi. CDC’nin raporunda, vakaların çoğunun 50 yaşın üstündeki erkeklerden oluştuğunun ve aşılamadan yaklaşık 2 hafta sonra ortaya çıkan Guillain-Barre Sendromu’nun tespit edildiği çoğu kişinin ise kısa sürede sağlığına kavuştuğunun yer aldığını kaydeden FDA, tespit edilen yeni yan etkisi üzerine J&J aşısı için ek bir uyarı yayınlayacağının altını çizdi.
J&J ilaç şirketi tarafından FDA’nın uyarı kararına ilişkin yapılan açıklamada ise, "FDA ve diğer düzenleyicilerle, Janssen Covid-19 aşısı ile aşılamanın ardından bildirilen, nadir Guillain-Barre Sendromu vakalarına ilişkin görüşmeler yapıyoruz" ifadeleri kaydedildi.
Öte yandan, J&J şirketinin tek dozluk Covid-19 aşısı Janssen, ABD’de FDA tarafından Şubat ayında acil kullanım onayı almasının ardından nadir görülen kan pıhtılaşması yan etkisinin tespit edilmesi üzerine aşının kullanımı, FDA tarafından geçici olarak yasaklanmıştı.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Son Dakika Haberler, NETHABER.COM.TR de.

"FDA, Janssen Covid-19 aşısı için ek bir uyarı yayınlayacak" başlıklı haber İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "13.07.2021" tarihinde "DÜNYA" kategorisi haberlerine otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde NETHABER.COM.TR editörlerinin hiçbir editoryal (değişiklik yapılmadan) müdahalesi olmadan otomatik olarak yayınlanmıştır. "DÜNYA" haberleri kategorisinde yer alan bu haberin yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki sorumlusu haberi geçen ajanstır.