Tatvan'da cam işlemeciliğine ilgi artıyor

TAKİP ET

Tatvan'da cam işlemeciliğine ilgi artıyor başlığıyla yayınlanan güncel haberde; BİTLİS (İHA) – Bitlis'in Tatvan ilçesindeki kadınlar hem boş zamanlarını değerlendirmek hem de meslek edinmek amacıyla cam işleme sanatını öğreniyor.

Tatvan ilçesinde yaşayan Şazime Hancı, kendi imkanlarıyla açtığı atölyede kadınlara el sanatı öğretiyor. Atölyeye gelen kadınlar hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de Hancı’dan meslek öğreniyor. Özellikle cam işleme sanatını öğrenen kadınların ürettikleri ürünler ise görenleri hayran bırakıyor.

Hancı, kurslara katılımın yoğun olduğunu dile getirerek, çalışmaların pandemi nedeniyle bir müddet sekteye uğradığını ama uzaktan eğitimle bunu sürdürdüklerini kaydetti.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Son Dakika Haberler, NETHABER.COM.TR de.



"Tatvan’da cam işlemeciliğine ilgi artıyor" başlıklı haber İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "04.08.2021" tarihinde "KÜLTÜR SANAT" kategorisi haberlerine otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde NETHABER.COM.TR editörlerinin hiçbir editoryal (değişiklik yapılmadan) müdahalesi olmadan otomatik olarak yayınlanmıştır. "KÜLTÜR SANAT" haberleri kategorisinde yer alan bu haberin yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki sorumlusu haberi geçen ajanstır.