Tunus'ta düzenlenen eğitim fuarında Türk üniversiteleri tanıtıldı

TAKİP ET

Türkiye'nin Tunus Eğitim Müşaviri Prof. Dr. İlyas Yavuz: - "Türkiye artık Tunuslu öğrenciler için önemli bir destinasyon. Bunun bilinciyle onları doğru ve etkili bir şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle öğrencileri Türk üniversitelerine tekrar tekrar davet ediyoruz"

Tunus’ta Türk üniversitelerini tanıtmak amacıyla "Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı" düzenlendi.

Başkent Tunus’ta 13 Türk üniversitesinin katılımı ile düzenlenen fuara, Türkiye’nin Tunus Eğitim Müşaviri Prof. Dr. İlyas Yavuz, Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ali İhsan Çevik ve çok sayıda üniversite yetkilisi katıldı.

Fuara, Türkiye’de eğitim almak isteyen Tunuslu öğrenciler ile Tunus merkezli eğitim kurumları yoğun ilgi gösterdi.

Fuarı düzenleyen Ok Tamam Şirketi Eğitim Danışmanı Eymen en-Nefati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Şirketimizin bünyesinde anlaşma yaptığımız Türk üniversitelerini Tunus’ta tanıtmak üzere bu fuarı düzenledik. Tunuslu öğrencilere Türkiye’deki üniversite eğitimi hakkında kapsamlı bilgi sahibi olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. 13 Türk üniversitesinin katılımı ile bu fuarı düzenlemekten dolayı gururluyuz.” ifadelerini kulandı.

Organizasyonda stant açan İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Ofis Direktörü Alaaddin Hammude, “Üniversitemiz çeşitli ülkelerde düzenlenen birçok eğitim fuarına katılıyor. Üniversitemizin onlarca fakültesinde eğitim almak isteyen yabancı öğrencilerin yoğun talebi var. Öğrencilere lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri alma imkanları sunuyoruz.” dedi.

Türkiye’de eğitim görmek isteyen Tunuslu öğrencilerin üniversitelerine çabuk adapte olmaları için birçok imkan sunduklarını belirten Hammude, Tunuslu öğrencilerin vakıf ya da devlet üniversitelerine sorunsuz kayıt olabileceklerini aktardı.

- “Türkiye, Tunuslu öğrenciler için önemli bir destinasyon ”

Fuara ilişkin değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Yavuz, “Bu tür organizasyonların çok önemli ve etkili olduğunu daha önceki yıllarda gözlemledik. Özellikle son iki yılda Türkiye’yi tercih eden Tunuslu öğrenci sayısında ciddi bir artış sağlandı. Bu nedenle müşavirlik olarak öğretmen ve okutmanlarımızla birlikte bu fuarın geniş bir kitleye duyurulması için elimizden gelen her şeyi yaptık. Ok Tamam Grubu'na ve fuara katılan tüm üniversitelerimize teşekkür ederim.” diye konuştu.

Türkiye’nin artık Tunuslu öğrenciler için önemli bir destinasyon olduğuna vurgu yapan Yavuz, şöyle devam etti:

“Bunun bilinciyle onları doğru ve etkili bir şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle öğrencileri Türk üniversitelerine tekrar tekrar davet ediyoruz.”

Resmi verilere göre Tunus’ta her yıl yaklaşık bin 500 öğrenci yurtdışında lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi almak için başvuruda bulunuyor.


AA