• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Deprem bölgesinde bu hafta yer yer yağış görülecek
Çevre
Yayınlanma: 07 Mart 2023 - 17:01
Güncelleme: 07 Mart 2023 - 17:02

Deprem bölgesinde bu hafta yer yer yağış görülecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji uzmanı Fevzi Burak Tekin, deprem bölgesinde yer yer sağanak yağışların görüleceğini, yağışların hafif ve orta kuvvetli olacağını kaydetti.

Çevre
07 Mart 2023 - 17:01
Güncelleme: 07 Mart 2023 - 17:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji uzmanı Fevzi Burak Tekin, deprem bölgesinde yer yer sağanak yağışların görüleceğini, yağışların hafif ve orta kuvvetli olacağını kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji uzmanı Fevzi Burak Tekin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da bu hafta beklenen hava durumuna ilişkin tahminleri paylaştı. Önümüzdeki 3 gün boyunca deprem bölgesinde günün en yüksek sıcaklığının 18 ila 20 derece arasında değişeceğini ifade eden Tekin, "Deprem bölgesine baktığımızda hafta sonuna kadar deprem bölgesinde yer yer sağanak yağışları göreceğiz. An itibarıyla yağışın kuvveti hafif ve orta düzeyde olacak. Özellikle hafta sonuna kadar baktığımızda Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Hatay ve Kilis'te yağışları görmek mümkün olacak. Adana, Diyarbakır ve Şanlıurfa ise parçalı ve az bulutlu olacak" dedi.

Tekin, hafta sonu deprem bölgesinde yağış beklemediklerini belirterek, "Gece sıcaklıkları ise deprem bölgesinin kuzeyinde Malatya, Elazığ ve Diyarbakır'da 2 ila 4 derece arasında seyrederken, yer yer güneye indiğimizde günün en düşük sıcaklıkları 8-9 derecelere kadar çıkacak. Hava sıcaklıkları deprem bölgesi başta olmak üzere ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek" diye konuştu.

"An itibarıyla kuvvetli yağışlar olmayacak"

Beklenen yağışların genel olarak yağmur cinsinde olacağını dile getiren Tekin, şöyle devam etti:

"Ülkemiz geneline baktığımızda önümüzdeki 3 gün boyunca yağışları göreceğiz. Parça parça, yer yer ve zaman zaman kendini gösterecek. An itibarıyla kuvvetli yağışlar olmayacak. Çarşamba gününe baktığımızda ülkemizin Batı kesimlerinde, perşembe günü Kuzey ve iç kesimlerinde, cuma günü Kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yağışları göreceğiz. Genellikle yağışın cinsi yağmur olacak. Bunun dışında hafta sonu yeni bir sistem ülkemizi etkileyecek. Cumartesi günü batı kesimlerde, pazar günü ise bu yağışlı sistem iç kesimlere kadar sokulacak."

Tekin, çığ riski uyarısının halen güncelliğini koruduğunu hatırlatarak, "Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'da eğimi yüksek ve yüksek kar birikintisi olan yerlerde çığ riski söz konusu. Buradaki vatandaşlarımızı da çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmasını istemekteyiz" ifadelerine yer verdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hekimhan'da kayısı bahçesinde vaşak görüntülendi
Hekimhan'da kayısı bahçesinde vaşak görüntülendi
Keban baraj gölü'nde 700 kilogram canlı sazan kurtarıldı
Keban baraj gölü'nde 700 kilogram canlı sazan kurtarıldı
Aydın'da dolu etkili oldu, ağaçlar zarar gördü
Aydın'da dolu etkili oldu, ağaçlar zarar gördü
Ankara'da dolu yağışı etkili oldu
Ankara'da dolu yağışı etkili oldu
Son Haberler
Ordu'da kamyonet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Ordu'da kamyonet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
ABD ordusu, düşen helikopteri nedeniyle İran'a misilleme saldırısı düzenlediğini duyurdu
ABD ordusu, düşen helikopteri nedeniyle İran'a misilleme saldırısı...
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, kaza geçiren polisi hastanede ziyaret etti
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, kaza geçiren polisi hastanede ziyaret...
Mutfak tavanından sıva düştü: 5 kişilik aile tahliye adildi
Mutfak tavanından sıva düştü: 5 kişilik aile tahliye adildi
Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı
Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brunei Darusselam Sultanı Waddaulah'ı resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brunei Darusselam Sultanı Waddaulah'ı resmi törenle karşıladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi