İhlas Haber Ajansı (İHA) Kırşehir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, 8 Temmuz 2005 tarihinde görev yaptığı TMO yerleşkesinde hayatını kaybeden Hamza Gedik'in cinayet dosyasında yıllar sonra önemli bir gelişme yaşandı. Yürütülen titiz çalışmalar sonucunda eski ihbarlar, yeniden alınan ifadeler ve yeni elde edilen deliller kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Operasyon Detayları

Elde edilen bulgular doğrultusunda cinayetin azmettirme ve iştirak hâlinde işlendiği belirlendi. Güvenlik güçlerinin Kırşehir ve İstanbul illerinde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonlarda toplam 6 şüpheli gözaltına alındı.

Editör Notu

Türk hukuk sisteminde kasten öldürme suçlarında zaman aşımı süreleri, suçun işlendiği tarihteki yasal düzenlemelere ve suçun niteliğine göre değişiklik gösterebilmektedir. Emniyet birimleri tarafından yürütülen soğuk vaka soruşturmalarında, gelişen adli tıp teknikleri ve yeni elde edilen deliller dosyaların yeniden açılmasında kritik rol oynamaktadır.