İhlas Haber Ajansı (İHA) Adana muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Toros Dağları’nın bin 600 rakımlı yüksek kesimlerinde bulunan Kovukçınar Mahallesi, ilginç kaya yapıları ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Yüzlerce yıllık doğal aşınma süreçleriyle şekillenen dev kaya kütleleri, bölgeye gelenlere Kapadokya’daki açık hava müzelerini hatırlatan manzaralar sunuyor.
Kayaların arasından yükselen ardıç ve katran ağaçları, sonbaharın tonlarıyla birleşerek coğrafyaya ayrı bir estetik katıyor. Doğal yapının korunduğu bu yerleşim yeri, doğa yürüyüşü yapmak isteyenler, kampçılar ve motorkros tutkunları için keşfedilmeyi bekleyen alternatif rotalar arasında yer alıyor.
Doğal Güzellikler Ve Ziyaretçi İlgisi
Mahalledeki kaya kütlelerinin yanı sıra kayalardan süzülen doğal su kaynakları da dikkat çeken unsurlar arasında bulunuyor. Yerleşim merkezinde Türk bayrağı motifleriyle renklendirilen su kaynağı ziyaretçilerden ilgi görürken; evler, tarım arazileri ve dev kayalar iç içe bir görünüm sergiliyor. Havadan yapılan çekimlerde de bölgenin Kapadokya manzaralarını andırdığı net bir şekilde görülüyor.
İzmir’den eşi Fahriye Demir ile birlikte sonbahar dönemi için memleketine geldiğini ifade eden Hakan Demir, bölgenin doğasına dikkat çekerek, mahallenin her mevsim farklı bir güzelliğe büründüğünü kaydetti. Demir, bölgenin yaylacılar tarafından ilgi gördüğünü ve kış aylarının ağır geçtiğini belirtti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Toros Dağları’nın yüksek kesimlerinde görülen bu tür jeomorfolojik oluşumlar, uzun süren rüzgar ve su erozyonu gibi doğal süreçlerin bir sonucudur. Bölgenin coğrafi yapısı, alternatif turizm rotalarının çeşitlenmesi açısından önem taşımaktadır.




Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.