İhlas Haber Ajansı (İHA) Afyonkarahisar muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Diyanet İşleri Başkanlığının 2027 yılı Hac Organizasyonu kapsamında görevlendirilecek din görevlileri ve kadın irşat görevlilerini belirlemek amacıyla Afyonkarahisar’da mülakat sınavı gerçekleştirildi.
Sınavın Detayları ve Komisyon Üyeleri
Merkez Miftah Kur’an Kursu’nda düzenlenen sınava Afyonkarahisar ve Isparta’da görev yapan personeller katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama II Daire Başkanı Dr. Mustafa Asım Coşkun’un komisyon başkanlığını yaptığı mülakatta, Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Sinan Cansever ile Isparta İl Müftü Yardımcısı Davut Çalışkan da komisyon üyesi olarak görev aldı.
Kutsal Topraklarda Görev Dağılımı
Mülakat sonucunda başarılı olan adaylar, 2027 yılı hac organizasyonunda kutsal topraklarda din görevlisi ve kadın irşat görevlisi olarak görev yapmaya hak kazanacak.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen hac organizasyonları, milyonlarca vatandaşın ibadetlerini huzur ve güven içinde yerine getirebilmesi için yürütülen kapsamlı bir kamu hizmetidir. Bu süreçte görev alacak din ve irşat görevlilerinin seçimi, liyakat ve mesleki yeterlilik esaslarına dayanarak titizlikle gerçekleştirilmektedir.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.