İhlas Haber Ajansı (İHA) Ağrı muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, TFF Kadınlar 2. Ligi'nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, 2026-2027 sezonunda 1. Lig'e yükselmek amacıyla hazırlıklarına devam ediyor. Vali Lütfi Yiğenoğlu Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen antrenmanlarda futbolcular, teknik sorumluluk gözetiminde kondisyon ve taktik ağırlıklı çalışmalar yapıyor.
Yeni Sezonda Güçlü Motivasyon
Takımın geçmiş süreçleri hakkında bilgi veren Teknik Sorumlu Önder Tunay, 2015 yılında kurulan ekibin daha önce üçüncü ligden ikinci lige yükseldiğini belirtti. Geçen sezon yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle ligi dördüncü sırada bitirdiklerini ifade eden Tunay, Ağrı Valisi Önder Bozkurt ile yapılan görüşmelerin ardından yeniden destek bulduklarını ve sezona yüksek motivasyonla hazırlandıklarını kaydetti.
Futbolculardan Kararlılık Vurgusu
Takım oyuncularından Esma Karakaya, yaklaşık 1,5-2 aydır yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini ve 18-19 kişilik bir kadroyla çalıştıklarını söyledi. Yeni transfer Canan Dursun ise haftanın altı günü antrenman yaptıklarını belirterek, tek hedeflerinin ligi şampiyonlukla tamamlayarak üst lige çıkmak olduğunu dile getirdi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteren kadın futbol ligleri, genç sporcuların gelişiminde ve kırsaldaki yeteneklerin keşfedilmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Yerel kulüplerin sürdürülebilir başarısı, mülki idare amirlerinin ve yerel dinamiklerin sağladığı kurumsal desteklerle doğrudan ilişkilidir.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.