İhlas Haber Ajansı (İHA) Ağrı muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Ağrı'da öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim görmesini sağlamak amacıyla Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında il genelindeki okullarda toplam 409 okul bahçe görevlisi çalışmaya başladı.
Güvenlik Tedbirleri ve Eğitim Süreci
Ağrı Valiliği himayesinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen proje çerçevesinde görevlendirilen personel, öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatleri ile teneffüs aralarında okul bahçelerinde hazır bulunuyor. İl merkezinde 100 ve ilçelerde 309 olmak üzere toplam 409 personelin görev yaptığı kentte, bahçe görevlilerine çocukların güvenliği, okul bahçelerindeki düzenin korunması, olası risklerin önceden fark edilmesi ve gerekli durumlarda yetkili birimlere bildirilmesi konularını kapsayan 5 günlük bir eğitim verildi.
Koordineli Çalışmalar Sürüyor
Eğitimlerini başarıyla tamamlayan görevliler, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullardaki yerini aldı. Okul yönetimleri, bahçe görevlileri ve güvenlik birimleri arasında sıkı bir koordinasyonun sağlandığı çalışmalarda, kurum ve çevrelerindeki güvenlik koşulları düzenli olarak değerlendiriliyor. Ek tedbir gerektiren okullarda ise bahçe görevlileri güvenlik güçleriyle ortak hareket ediyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Abdulhaluk Çakan, okul güvenliğinin eğitim sürecinin en temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, TYP kapsamında görevlendirilen personelin mevcut önlemlere büyük destek sağladığını ifade etti.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Toplum Yararına Program (TYP), Türkiye genelinde kamusal hizmetlerin desteklenmesi ve istihdamın geçici olarak desteklenmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen bir uygulamadır. Okul güvenliği ve temizliği gibi alanlarda istihdam edilen personel, eğitim kurumlarında düzenin sağlanmasına katkı sunmaktadır.




Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.