İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile Birleşmiş Milletler Günü'nü kutladı. Çelik, uluslararası alandaki mevcut krizlerin yeni bir mimari ihtiyacını açıkça gösterdiğini vurguladı.

Adil Bir Küresel Düzen Vurgusu

Paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuna dikkat çeken Çelik, uluslararası hukukun üstünlüğünün savunulacağı ve çifte standartların biteceği bir sistem için çalışacaklarını ifade etti.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Birleşmiş Milletler, uluslararası barış ve güvenliği korumak amacıyla 1945 yılında kurulmuş küresel bir teşkilattır. Teşkilatın karar alma mekanizması olan Güvenlik Konseyinin daimi üyelerinin yapısı, uzun süredir uluslararası kamuoyunda reform tartışmalarının odağında yer almaktadır.