İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Ankara’nın Akyurt ilçesi, uluslararası Gloster kanarya yarışmasına ev sahipliği yaptı. Organizasyon, Kızıl Elma Gloster Kulübü tarafından 31 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde Akyurt Büğdüz Mahalle Konağı’nda hayata geçirildi.
Uluslararası Hakemler Görev Aldı
Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu (TKKKF) bünyesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Belçika ve Hollanda’dan gelen uluslararası hakemler Rene Alsema ve Gregor Pott katılım sağladı. Farklı coğrafi bölgelerden gelen kanarya yetiştiricilerini buluşturan yarışmada, özel Gloster cinsi kanaryalar uzman hakemler tarafından titizlikle değerlendirildi.
Etkinliğin sonunda organizasyon yetkilileri, yarışmanın düzenlenmesine sunduğu katkı ve desteklerden ötürü Akyurt Belediyesi yönetimine teşekkürlerini iletti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Gloster kanaryaları, kendine özgü tepe yapıları ve vücut formlarıyla dünya genelinde özel bir koleksiyoner kitlesine sahip süs kuşları arasında yer alır. Bu tür organizasyonlar, federasyonlar aracılığıyla standartların korunmasını ve yetiştiriciler arasındaki uluslararası iş birliğinin gelişmesini sağlar.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.