İhlas Haber Ajansı (İHA) Siirt muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Ankara'da ikamet eden Siirtli vatandaşlar memleketlerinin tescilli lezzeti büryan kebabına duydukları özlemi gidermek amacıyla özel bir buluşmada bir araya geldi. Başkentte düzenlenen etkinlikte, memleketten özel olarak getirilen 250 porsiyon büryan kebabı katılımcılara ikram edildi.
Etkinlikte konuşan Siirt Ürünleri Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah, büryan kebabının Siirt için büyük bir kültürel değer taşıdığını vurguladı. Ankara'da geçmişte açılan büryan salonlarının kalıcı olamadığını belirten Emrah, "En son büryancı da kapattıktan sonra biz de 3 metre derinlikteki kuyularda pişen büryanımızı Siirt'ten temin ederek Ankara'ya getirdik. Burada ısıtarak hemşerilerimizle birlikte tüketiyoruz. Büryan yemeğimiz lezzeti ve sağlıklı yapısıyla çok harika bir yemek, Siirtliler bundan asla vazgeçemiyor" ifadelerini kullandı.
Büryan Kebabına Duyulan Özlem
Organizasyona katılan vatandaşlardan Mustafa Yurtkuran ise Ankara'da bu lezzeti bulamadıklarını dile getirerek, "Büryan bizim için çok özel bir yemek, Ankara'da olmadığı için büyük özlem duyuyoruz. Biz normalde Siirt'e sırf büryan yemek için gidiyoruz" diye konuştu. Hasan Ova ise memleketinin geleneksel lezzetlerini başkentte görmekten duyduğu memnuniyeti paylaştı.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Büryan kebabı, Güneydoğu Anadolu bölgesinde, özellikle Siirt ve Bitlis illerinde kuyularda meşe odunu ateşiyle pişirilen geleneksel bir et yemeğidir. Coğrafi işaret tescilli bu lezzet, yöre kültürünün ve gastronomi turizminin en önemli unsurları arasında yer almaktadır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.