İhlas Haber Ajansı (İHA) Antalya muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Muratpaşa ilçesi Yenigün Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde yer alan 5 katlı bir binanın en üst katındaki dubleks bölümde henüz bilinmeyen bir nedenle alevler yükseldi. Saat 15.30 sıralarında meydana gelen olayda, gökyüzünü kaplayan dumanları gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

İtfaiyenin Çalışmasıyla Söndürüldü

Adrese intikal eden ekipler alevlere müdahale ederken, binada mahsur kalma riskine karşı alt katlarda oturan sakinler güvenli bir şekilde tahliye edildi. Bu sırada bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla yaşananları kaydederken, üst katlardan düşen yanan parçaların alt kattaki markete sıçramaması için çevredekiler hortumla müdahalede bulundu. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alınan yangın neticesinde daire tamamen kullanılamaz hale geldi.

Şüpheli Kadın Polis Merkezine Götürüldü

Olay yerinde inceleme yapan güvenlik güçleri, yangını çıkardığı değerlendirilen bir kadını ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürdü. Mahalle sakinlerinden Bilal Çetin, dairede kalan kişinin anahtarı üzerlerine atarak uzaklaştığını belirtti. Görgü tanığı Enes Yalvaç ise şüphelinin bir süredir çevredeki araçlara ve eşyalara zarar verecek nitelikte davranışlar sergilediğini dile getirdi.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Binalarda çıkan mesken yangınlarında can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla itfaiye ekiplerinin erken müdahalesi kritik önem taşımaktadır. Türk Borçlar Kanunu ve ilgili mülkiyet mevzuatına göre kiracıların konutlarını özenle kullanma ve çevredeki diğer sakinlerin güvenliğini tehlikeye atmama yükümlülüğü bulunmaktadır.