İhlas Haber Ajansı (İHA) Antalya muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yağış, şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulunduğu kentte hava koşulları olumsuz etkisini gösterdi. Öğle saatlerinde aniden bastıran rüzgar nedeniyle açık alandaki semt pazarında tenteler havalandı ve tezgahlar darmadağın oldu.
Pazarda Korkutan Anlar Yaşandı
Fırtınaya hazırlıksız yakalanan pazarcılar, ürünlerinin zarar görmemesi için tezgahlarını toplamak için büyük çaba harcadı. Alışverişteki vatandaşlar ise yağış ve rüzgardan korunmak adına kapalı alanlara kaçtı. O anları cep telefonuyla kaydeden bir esnaf, pazarın tamamen yıkıldığını ve kimsenin kalmadığını dile getirdi.
Esnaf Yaşananları Anlattı
Pazarcı Ahmet Çelik, fırtınanın ani geldiğini belirterek şemsiyelerin uçtuğunu ve herkesin aceleyle tezgah toplamaya başladığını söyledi. Diğer bir esnaf Mehmet Turan ise öğleden sonra artan rüzgarla birlikte tüm çadırların havalandığını, ardından yağmurun başladığını ifade etti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Meteorolojik uyarılar, özellikle açık alanlarda kurulan semt pazarları ve geçici yapılar için risk oluşturmaktadır. Ani fırtına ve rüzgar, can ve mal güvenliğini tehdit eden meteorolojik afetler arasında yer alır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.