İhlas Haber Ajansı (İHA) Antalya muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Muratpaşa ilçesi Elmalı Mahallesi Şarampol Caddesi üzerindeki Kışlahan İş Merkezi'nde bulunan zemin dahil 3 katlı bir kafe ve restoranda gece saat 04.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İş yerindeki alevleri fark eden gece bekçisi durumu hemen yetkililere bildirdi.
İtfaiyenin Müdahalesiyle Söndürüldü
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına aldı ve söndürdü. Olayda işletme kullanılmaz hale gelirken büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
İşletme Sahibinin Açıklamaları
Olay hakkında konuşan işletme sahibi Yılmaz Aygün, yangının çıkış nedenini henüz bilmediklerini belirterek, "Elektrik kaynaklı mı, biz de bilmiyoruz" dedi. Burasının 40 yıllık bir işletme olduğunu ve birçok insana ekmek kapısı sağladığını ifade eden Aygün, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle durumun daha kötüye gitmesinin önlendiğini vurguladı.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Ticari işletmelerde yangın güvenliği ve düzenli elektrik tesisatı kontrolleri, olası afetlerin önlenmesinde hayati rol oynamaktadır. Erken ihbar sistemleri ve duman dedektörleri, gece saatlerinde meydana gelebilecek benzer olaylarda can ve mal kaybının en aza indirilmesini sağlamaktadır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.