İhlas Haber Ajansı (İHA) Artvin muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan Esenkıyı Tır Parkı bölgesinde sabah saatlerinde heyelan yaşandı. Yamaçtan kopan büyük kaya kütleleri, bu sırada park halinde bekleyen araçların üzerine düştü ve olayda 1 kişi hayatını kaybetti.

Ekipler Bölgeye Sevk Edildi
Yaşanan felaketin ardından yapılan ihbarlar üzerine olay yerine AFAD, Hopa Arama Kurtarma (HOPAK), itfaiye, emniyet, jandarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Bölgede güvenlik önlemleri alan ekipler hızla arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına başladı.
Araçlarda Hasar Oluştu
Tır parkına düşen dev kaya parçaları çok sayıda araçta maddi hasara yol açarken, olayda bir tanker yan yattı. Yaşanan heyelan nedeniyle çevredeki bitki örtüsü ile altyapı da zarar gördü. Güvenlik güçleri, bölgede olası yeni bir heyelan riskine karşı çevre güvenliğini sağlamaya devam ediyor.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Karadeniz Bölgesi, özellikle yoğun yağışlar ve dik yamaç yapısı nedeniyle heyelan riskinin en yüksek olduğu coğrafyaların başında gelmektedir. Uzmanlar, bu tür coğrafi konumlarda yer alan tır parkı ve lojistik merkezlerde şev istinat duvarları ile kaya tutucu bariyerlerin hayati önem taşıdığına dikkat çekmektedir.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.