İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Samsun'un Atakum Belediye Meclisi, eylül ayında yaşanan trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden 12 yaşındaki Güneş Uçak'ın adının inşa halindeki trafik eğitim parkına verilmesi kararını oy birliğiyle onayladı.
Atakum Belediyespor U12 Takımı futbolcusu Güneş Uçak'ın isminin Çobanözü Mahallesi'ndeki Trafik Eğitim Parkı'nda yaşatılması yönündeki teklif mecliste kabul gördü. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel tarafından çocuklara erken yaşta trafik bilinci kazandırmak amacıyla başlatılan 6 bin 200 metrekarelik projede, temel trafik kuralları uygulamalı olarak aktarılacak.
Uygulamalı Eğitim Alanları
Miniklerin güvenli bir ortamda pratik yapabilmesi için tasarlanan tesiste kavşaklar, dönel kavşaklar, yaya ve okul geçitleri, sinyalizasyon sistemleri, trafik levhaları ile yol düzenlemeleri çocuk ölçeğine uyarlanarak inşa ediliyor. Proje kapsamında uzman eğitmenler gözetiminde akülü araç kullanacak çocuklar, yaklaşık 40 kişilik derslikte teorik eğitim de alabilecek. Ayrıca alanda mescit ve emzirme odası gibi sosyal donatı alanları da bulunacak.
Başkan Türkel'den Açıklama
Belediye Başkanı Serhat Türkel, yaptığı değerlendirmede genç sporcunun adının bu anlamlı projede yaşayacağını vurgulayarak, acılı ailenin üzüntüsünü paylaştıklarını ifade etti. Türkel, parkın en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını kaydetti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Çocuklara yönelik trafik eğitim parkları, erken yaşta trafik kültürü ve bilincinin oluşturulmasında kritik bir rol oynamaktadır. Uygulamalı simülasyon alanları sayesinde teorik bilgileri deneyimleyen çocuklar, güvenli ulaşım alışkanlıklarını pekiştirme fırsatı bulmaktadır.




Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.