İhlas Haber Ajansı (İHA) Gaziantep muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Araban Belediyesi Meclis Üyesi Atilla Sarıkaya, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Tarımsal üretimin her alanında emek veren kadınların ülke ekonomisine değer kattığını vurgulayan Sarıkaya, üreticilerin her daim yanında olduklarını belirtti.

Üretimin Gizli Kahramanları

Toprağın bereketlenmesinde kadınların büyük bir rol oynadığını ifade eden Atilla Sarıkaya, Arabanlı kadın çiftçilerin tarımsal kalkınmanın temel yapı taşı olduğunu dile getirdi. Sarıkaya, tarladan bahçeye kadar her aşamada fedakârlıkla çalışan kadın üreticilerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, projelerin önemine dikkat çekti.

Ekonomik Güç ve Destek Projeleri

Kadın çiftçilerin ekonomik açıdan güçlenmesinin üretim kalitesini artıracağını belirten meclis üyesi, yenilikçi projelerle kadınların desteklenmesinin şart olduğunu ifade etti. Emeğin sadece özel günlerde değil her zaman hatırlanması gerektiğinin altını çizen Sarıkaya, bereketli bir üretim sezonu temennisinde bulundu.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü, kırsal kalkınmada kadınların rolünü uluslararası düzeyde görünür kılmak amacıyla kutlanmaktadır. Tarım sektöründe kadın emeğinin desteklenmesi, yerel ekonomilerin güçlenmesinde kritik bir rol oynamaktadır.