AVCILAR'DA DİKKAT ÇEKEN YOLCULUK

İstanbul'un Avcılar ilçesinde, E-5 kara yolunda seyir halindeki bir otomobilin açık bagajında gerçekleştirilen tehlikeli yolculuğun gizemi çözüldü. Dün akşam saat 16.00 sıralarında yaşanan olayda, Gürsel Demir isimli vatandaşın açık bagajdaki seyahati şaşkınlık yaratmıştı. Yapılan araştırmada, bu riskli yolculuğun arkasında yaralı bir hayvana yardım etme çabasının olduğu anlaşıldı.

YARALI KEDİYİ VETERİNERE YETİŞTİRMEYE ÇALIŞTILAR

Edinilen bilgiye göre, yolda seyir halindeyken bir aracın çarptığı yaralı kediyi fark eden Gürsel Demir ve yeğeni Muhammed Demir, hayvana yardım etmek istedi. Yanındaki doktor arkadaşının ilk müdahaleyi yaptığını belirten Gürsel Demir, kedinin araç içinde hareket ederek daha fazla zarar görmesini engellemek amacıyla bagaja yerleştirildiğini ifade etti. Demir, hayvanın durumunu kontrol etmek ve düzgün durmasını sağlamak için canını hiçe sayarak bagajda yolculuk yaptığını aktardı.

"BİR CAN KURTARMAKTI NİYETİMİZ"

Yaşananları anlatan Gürsel Demir, "Bir iyilik yapıyorsak daha da güzelini yapalım istedim. Kediye zarar gelmesin diye ben bagajın bir tarafına oturdum. Diğer tarafa da kediye bir sedye yaptık. Bir can kurtarmaktı niyetimiz" dedi. Aracı süren yeğen Muhammed Demir ise o anki şokla bu çözümü bulduklarını belirterek, "Nefes alamıyordu, araca koysak solunum yetersiz gelecekti. Sadece kedi olarak değil bir emanet olarak baktık" şeklinde konuştu.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Yaralı kediyi veterinere ulaştırdıklarını belirten Gürsel Demir, veteriner hekimlerin müdahale ettiğini ancak üzerinden araç geçtiği için boynu kırılan ve nefes alamayan kedinin kurtarılamadığını söyledi. Demir, kedinin veteriner kliniğine ulaştığında henüz canlı olduğunu ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini belirtti.