İhlas Haber Ajansı (İHA) Aydın muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, suçun önlenmesi çalışmaları kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Aydın’ın Söke ve Kuşadası ilçelerinde düzenlenen operasyonda uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Söke Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliğince uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesi ve takibine yönelik olarak 22 Ekim 2026 tarihinde Söke ve Kuşadası ilçelerinde bulunan 3 ikamette arama yapıldı. Yapılan aramalarda 2 bin 055 adet sentetik ecza, 0,63 gram metamfetamin, suçtan elde edildiği değerlendirilen 8 bin 200 TL nakit para ele geçirildi.

Şüpheliler Tutuklandı

Olayla ilgili yakalanan ve haklarında Uyuşturucu Madde Ticareti (TCK madde 188) suçundan işlem yapılan A.E. ve G.A. isimli şahıslar çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Türk Ceza Kanunu'nun 188. maddesi uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarını düzenlemekte olup, bu tür suçlarla mücadelede kolluk kuvvetlerinin operasyonel faaliyetleri kritik rol oynamaktadır. Narkotik suçlarla mücadele, kamu sağlığının korunması ve suç ağlarının çökertilmesi amacıyla ülke genelinde kararlılıkla sürdürülmektedir.