İhlas Haber Ajansı (İHA) Aydın muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, DMD kas hastası Muhammed Serhat Savaş ve ailesi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaretin ardından Başkan Çerçioğlu, minik Muhammed'in tedavisine katkı sağlanması amacıyla sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu.

Muhammed İçin Türkiye Geneline Çağrı

Vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Özlem Çerçioğlu, yaptığı açıklamada, "Haydi Aydın, haydi Türkiye, DMD hastası evladımız Muhammed Serhat’a umut oluyoruz. Küçük desteklerimizle, büyük bir umudu gerçekleştiriyoruz. Tüm Aydın halkından, tüm Türkiye’den desteklerinizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Ailenin de katıldığı ziyaretin sonunda anne ve baba, belediye başkanına ve tüm hayırsever vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Duchenne Musküler Distrofi (DMD), genellikle çocukluk çağında fark edilen ve kas zayıflığı ile ilerleyen genetik geçişli bir kas hastalığı olarak biliniyor. Bu tür nadir ve ilerleyici hastalıkların tedavisinde erken teşhisin yanı sıra ailelerin başlattığı valilik onaylı yardım kampanyaları hayati önem taşıyor.