İhlas Haber Ajansı (İHA) Aydın muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dini istismar eden terör örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesi ve deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı. Yürütülen çalışmalar kapsamında Didim, Söke ve Çine ilçelerinde belirlenen üç farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Üç Adrese Eş Zamanlı Baskın
Gerçekleştirilen operasyonlarda Ç.A., R.G. ve M.E.C. isimli şahıslar, terör örgütüne üye olmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçlamalarıyla gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde polisin yaptığı aramalarda çok sayıda dijital materyal ile hakkında toplama kararı bulunan çok sayıda kitap ele geçirildi.
Şüphelilerden İkisi Tutuklandı
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ç.A., Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı. R.G. ve M.E.C. ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Terörle mücadele birimleri, dini istismar eden yapılar ve yasadışı oluşumlara yönelik istihbarat odaklı operasyonlarını ülke genelinde sürdürmektedir. İlgili mevzuat çerçevesinde yürütülen bu tür operasyonlar, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında kritik bir rol oynamaktadır.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.