İhlas Haber Ajansı (İHA) Aydın muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Aydın'da gerçekleştirilen Yenipazar Otokros Yarışları heyecan dolu anlara ev sahipliği yaptı. Aydın Otomobil Sporları Kulübü (AYOSK) tarafından organize edilen etkinlikte 17 pilot kıyasıya mücadele etti.
Toplam 4 kategoride düzenlenen organizasyonda pilotların performansı ve toprak pistin kaldırdığı toz bulutları izleyicilerden ilgi gördü. Zamanla yarışan sporcuların araç sesleri otomobil tutkunlarının beğenisini kazanırken, kadın pilotların performansı dikkat çekti.
Kazanan İsimler Belli Oldu
Cumartesi ve Pazar günleri yapılan yarışlar sonucunda dereceye giren sporcular kupalarını aldı. İlk gün Kategori 1'de Candan Erim, Kategori 2'de Tuna Muhtar, Kategori 3'te Burak Akın, Kategori 4'te Kaan Yudulmaz ve Kadınlar Kategorisi'nde Candan Erim birinci oldu. Pazar günkü yarışlarda ise Kategori 1'de Levent Acar, Kategori 2'de Tuna Muhtar, Kategori 3'te Burak Akın, Kategori 4'te Kaan Yudulmaz ve Kadınlar Kategorisi'nde yeniden Candan Erim kupaya uzanan isimler oldu. Öte yandan ilk gün direksiyon başına geçen Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan yarışı 5inci sırada tamamladı.
Yarışların ardından dereceye giren sporculara kupaları takdim edilirken, destek veren kurum ve sponsorlara da plaket verildi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Otokros, toprak veya stabilize zeminli pistlerde özel olarak hazırlanan araçlarla yapılan bir motor sporları branşıdır. Türkiye genelinde düzenlenen bu tür mahalli ve ulusal yarışlar, ilgili federasyonlar ve yerel kulüplerin koordinasyonuyla gerçekleştirilmektedir.




Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.