İhlas Haber Ajansı (İHA) Aydın muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, İzmir'de 5-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Genç Tekno Girişim Kampı'nda Aydın Lisesi öğrencileri büyük bir başarı elde etti. Yirmi ilin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda, öğrenciler geliştirdikleri yenilikçi fikirleri Demo Day finalinde jüriye sundu.
Öğrencilerin Başarı Hikayesi
Mentör öğretmenleri Nuran Kamber'in rehberliğinde hazırlanan Kaan Uğuray, Doruk Çetin, Yavuz Ali Kızılkaya ve Furkan Asar isimli öğrenciler, finalde gösterdikleri üstün performansla birincilik ödülünü kazandı. Beş gün süren kamp boyunca girişimcilik eğitimleri alan gençler, fikirlerini başarıyla projeye dönüştürdü.
Dereceye Giren Diğer İller
Girişimcilik ve teknoloji odaklı kampın final sıralamasında Denizli ikinci olurken, Manisa üçüncülük elde etti. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin elde ettiği bu derecenin gençlerin teknoloji alanındaki potansiyelini gösterdiğini belirterek tebrik mesajı yayımladı.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesindeki ETKİM birimi, gençlerin teknoloji ve girişimcilik ekosistemine erken yaşta entegre olmasını destekleyen projeler yürütmektedir. Bu tür kamplar, öğrencilerin analitik düşünme ve takım çalışması becerilerini geliştirmede kritik bir rol oynamaktadır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.