İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, başkent Bakü’de İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi. Görüşme, Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) vesilesiyle gerçekleşti.
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, CICA Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi Yedinci Toplantısı’na katılmak üzere Bakü’ye geldi. Bu kapsamda gerçekleştirilen kabulde, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Azerbaycan’ı CICA başkanlığı dolayısıyla tebrik etti. Herzog, ülkenin 2026-2028 yıllarında da başkanlığa devam etmesinin yüksek güven göstergesi olduğunu belirtti.
İkili İlişkiler Ele Alındı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise yapılan nazik açıklamalar nedeniyle konuk lidere teşekkürlerini iletti. Aliyev, Azerbaycan’ın dönem başkanlığı sürecinde üye ülkeler arasındaki karşılıklı güvenin artırılması ve iş birliğinin geliştirilmesi için çalışmaların süreceğini vurguladı.
Gerçekleşen kritik görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gündemde öne çıkan başlıklar da değerlendirildi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA), kıta genelinde barış, güven ve istikrarın artırılması amacıyla oluşturulan kıtalararası bir diyalog platformudur. Azerbaycan ile İsrail arasındaki diplomatik temaslar, bölgesel güvenlik ve ekonomik iş birliği başlıklarında stratejik bir zeminde sürdürülmektedir.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.