İhlas Haber Ajansı (İHA) Hatay muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden Hatay Atatürk Caddesi’ndeki yeni evine taşınan Bülent Artun’un görüntülerini takipçileriyle paylaştı. Asrın Felaketi’nde ağır hasar alan Hatay’da hayatın yeniden normalleşme sürecine girdiği belirtildi.

Antakya’da Yeniden İnşa Çalışmaları

Asrın İnşa Seferberliği kapsamında Antakya Atatürk Caddesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ ve Emlak Konut GYO iş birliğiyle yeniden ayağa kaldırıldı. Tamamlanan 5 bin 933 bağımsız bölüm ile birlikte hak sahipleri yeni yuvalarına yerleşmeye başladı. Yeni evine kavuşan Bülent Artun, bir gün Antakya’ya dönebileceğini hayal dahi edemediğini belirterek Türkiye Cumhuriyeti Devleti sayesinde şehrin yeniden inşa edildiğini ifade etti.

Deprem Bölgesinde Tamamlanan Konut Sayısı

Yürütülen çalışmalar çerçevesinde 11 ilde 174 ayrı alanda inşaat faaliyetleri gerçekleştirildi. Bölgede toplamda 367 bin 995 konut, 65 bin 672 köy evi ve 21 bin 690 iş yeri olmak üzere çok sayıda bağımsız bölüm tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. En fazla yıkımın yaşandığı Hatay’da ise 133 bin 685 konut, 12 bin 868 köy evi ve 7 bin 202 iş yeri inşa edilerek toplamda 153 bin 755 bağımsız bölüm teslim edildi.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğinde yürütülen afet konutları projeleri, deprem bölgesindeki illerin altyapı ve üstyapısının yeniden kurulmasını amaçlamaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen yatırımlar, bölge halkının kalıcı konutlara en kısa sürede kavuşmasını hedefleyen merkezi yönetim politikalarının bir parçasını oluşturur.