İhlas Haber Ajansı (İHA) kaynaklarından alınan bilgilere göre, Romanya'nın Cluj-Napoca kentinde düzenlenen U15 Balkan Güreş Şampiyonası'nda Bağcılar Belediyesi adına mindere çıkan Hamza Aykal (16) ve kardeşi Mustafa Aykal (15) büyük bir başarıya imza attı. Rakiplerini turnuva boyunca eleyen iki kardeş, final müsabakasında birbirlerinin rakibi oldu.

Finalde Kardeşler Karşı Karşıya Geldi

Minderde gerçekleşen çekişmeli final mücadelesinin ardından Hamza Aykal altın madalyanın sahibi olurken, kardeşi Mustafa Aykal ise gümüş madalya kazandı. Turnuva genelinde Türk güreşçiler toplam 12 altın, 10 gümüş ve 16 bronz madalya elde etti.

Belediye Başkanından Tebrik Mesajı

Genç sporcuları kutlayan Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, gençlerin azim ve inançla geleceğin şampiyonları olacaklarını kanıtladıklarını belirtti. Aykal kardeşler ise finalde birbirlerine karşı güreşmenin zor olduğunu ancak büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

U15 Balkan Güreş Şampiyonası, altyapıdaki genç sporcuların uluslararası tecrübe kazanması ve milli takımlara sporcu kazandırılması açısından kritik bir organizasyon olarak değerlendirilmektedir. Bu tür uluslararası turnuvalar, genç güreşçilerin fiziksel ve mental gelişimine önemli katkılar sunar.