İhlas Haber Ajansı (İHA) Bartın muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelindeki ormanlık alanlarda gece denetimleri gerçekleştirildi.

Biyoçeşitliliğin korunması ve yaban hayvanlarının güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, yasa dışı avcılık faaliyetlerinde kullanıldığı tespit edilen 7 adet elektronik ses cihazı toplandı.
DKMP Ekipleri Denetimlerini Sürdürüyor
Yetkililer, yaban hayatını tehdit eden usulsüz avcılık faaliyetlerine karşı denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceğini belirtti.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Doğa Koruma ve Milli Parklar birimleri, yaban hayatı popülasyonunun dengede kalması için av koruma ve kontrol faaliyetlerini 7/24 esasıyla yürütmektedir. Yasa dışı ses cihazı kullanımı gibi yöntemler, özellikle göçmen ve ötücü kuşların hedef alınmasına yol açarak ekosisteme zarar vermektedir.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.