KÜRESEL İKLİM MÜCADELESİ

Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Başkanı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve COP31 Yerel ve Bölgesel Yönetimlerden Sorumlu Özel Elçi Uğur İbrahim Altay, uluslararası düzeyde iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir gelecek hedefleri doğrultusunda önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

CHAMP EŞ BAŞKANLARIYLA BULUŞMA

Başkan Altay, İklim Eylemi için Yüksek Hedefli Çok Düzeyli Ortaklıklar Koalisyonu’nun (CHAMP) Brezilya ve Almanya Eş Başkanlarıyla video konferans üzerinden görüştü. İklim değişikliğinin küresel ölçekte ortak sorumluluk gerektiren hayati bir mesele olduğuna dikkat çeken Başkan Altay, iş birliklerinin kıymetli olduğunu vurguladı.

STRATEJİK HEDEFLER VE FİNANSMAN

Görüşmede CHAMP’ın 2026-2028 dönemindeki temel hedefleri, UCLG ile kurumsal iş birliği, COP31 Antalya sürecinde yerel yönetimlerin rolü ve şehirlerin iklim finansmanına erişimi gibi kritik konular ele alındı.