İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi ve Kalkınmadan Sorumlu Ekrem Alfatlı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Gerçekleşen buluşmada Bursa sanayisinin mevcut durumu, üretim, istihdam, ihracat, finansmana erişim, ulusal ekonomik gelişmeler ve 2027 yılı bütçe teklifi masaya yatırıldı. Seçimlerin ardından göreve gelen BTSO Başkanı Özer Matlı ile yönetimini kutlayan Alfatlı, geçmiş dönemde görev yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve ekibine kentin ekonomisine katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Bursa'nın Üretim Gücüne Vurgu

Bursa'nın otomotiv, tekstil, makine, metal ve gıda başta olmak üzere Türkiye'nin kritik üretim ve ihracat merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Ekrem Alfatlı, sanayi mensuplarının yüksek finansman maliyetleri, işletme sermayesi gereksinimi, enerji ve işçilik giderleri gibi zorluklarla karşı karşıya kaldığına işaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Alfatlı, "Sanayicimizin uygun şartlarda finansmana ulaşması, KOBİ’lerimizin desteklenmesi, üretim ve yatırım kapasitesinin korunması büyük önem taşımaktadır. Enflasyonla mücadele edilirken üretim, istihdam ve ihracatın zarar görmemmesi, çalışanlarımızın ve emeklilerimizin satın alma gücünün korunması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Ortak Akıl Ve Çözüm Önerileri

Bursa sanayisinin karşılaştığı problemlerin aşılmasında ortak akıl ve istişare mekanizmalarının kritik rol oynadığını belirten Alfatlı; yatırım ile üretim kredilerinde finansman maliyetlerinin aşağı çekilmesi, KOBİ'lerin desteklenmesi, ihracatçıların rekabet gücünün artırılması, mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve kamu harcamalarında tasarrufa gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye'nin en köklü ve yüksek hacimli ticaret ve sanayi odalarından biri olarak bölge ekonomisinin yönünü belirleyen kritik kurumlar arasında yer almaktadır. Siyasi parti temsilcilerinin oda yönetimleriyle gerçekleştirdiği bu tür istişare ziyaretleri, yerel sanayi ve KOBİ'lerin taleplerinin doğrudan kamuoyuna ve karar alıcılara aktarılmasında köprü görevi görmektedir.