Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, asırlardır süren tandır geleneğini devam ettirmek amacıyla Kayapınar ilçesinde işlevsiz hale gelen 2 tandırı onararak halkın hizmetine sundu. Büyükşehir Belediyesi, kırsalda kullanılan tandır geleneğinin kent merkezinde de unutulmaması amacıyla çalışmalar yürütüyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığınca 2 tandırda yenileme işlemi yapıldı. Çalışmaları tamamlanan 2 tandır halkın hizmetine sunuldu. 500 Evler Mahallesi sakinleri, asırlardır bölgede kullanılan ve günümüze kadar gelen kültürel bir miras olan tandırların yenilenmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Alanın temizliği ile tandırların kurulumunun en güzel şekilde yapıldığını belirten vatandaşlar, yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
İHA
Belediye işlevsiz iki tandırı vatandaşların hizmetine sundu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, asırlardır süren tandır geleneğini devam ettirmek amacıyla Kayapınar ilçesinde işlevsiz hale gelen 2 tandırı onararak halkın hizmetine sundu.
Fotoğraflar
1 görselHaber Kaynağı:
Haber içeriği ve/veya medya materyalleri(fotoğraf, video) NetHaber Arşiv (NetHaber) tarafından sağlanmıştır. Yayınlayan: NET HABER Editör Masası (AI Editoryal Katkısıyla).
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.