İhlas Haber Ajansı (İHA) Bilecik muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı düzenlendi. Gerçekleştirilen toplantıya BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nazile Ural ve Prof. Dr. Murat Yurdakul, Genel Sekreter Muhammet Büyük ile Osmaneli Meslek Yüksekokulu akademisyenleri katılım sağladı.
Akademik Faaliyetler ve Hedefler Değerlendirildi
Oturumda yeni eğitim-öğretim dönemine dair hedefler, planlanan akademik faaliyetler, yüksekokulun fiziki imkânları ve öğrenci çalışmaları detaylı şekilde ele alındı. Osmaneli Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Paylan, kurumun yürüttüğü eğitim faaliyetleri ve öğrencilerin gelişim süreçleri hakkında sunum yaptı. Toplantı, önümüzdeki döneme yönelik planlamaların masaya yatırılmasının ardından tamamlandı.
Eğitimde Üretim ve Nitelik Vurgusu
Rektör Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, mesleki eğitimin uygulama ve üretim odaklı sürdürülmesinin kritik önem taşıdığını belirtti. Üniversite olarak nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sunmaya devam edeceklerini ifade eden Kaplancıklı, yüksekokulun akademik yayın sayısındaki artıştan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğretim elemanlarının bilimsel çalışmalarının her zaman destekleneceğini vurguladı.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Meslek yüksekokulları, ülkelerin ara eleman ve kalifiye iş gücü ihtiyacını karşılamada stratejik bir role sahiptir. Üniversitelerin bu birimlerinde yürütülen akademik kurullar, eğitim kalitesinin artırılması ve sektör beklentilerine uyum sağlanması açısından düzenli olarak gerçekleştirilir.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.