İhlas Haber Ajansı (İHA) Bilecik muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni başkanı Ercan Düzgün oldu. Geçtiğimiz hafta tamamlanan Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerinin ardından 29 kişilik yeni meclis, kendi içerisinde gerçekleştirdiği oylama ile yeni yönetimi belirledi.

Seçim Sonucu Ve Yeni Dönem

Sabah saat 10.00 itibarıyla başlayan seçim sürecinde başkanlık oylamasının yanı sıra yönetim kurulu, TOBB Genel Kurulu, Disiplin Kurulu ile Meclis Divanı üyeleri de seçildi. Mavi liste adına yarışa katılan Ercan Düzgün ile İlhan Karaçayır'ın listelerinin rekabet ettiği seçimde, İlhan Karaçayır 13 oyda kalırken, 16 meclis üyesinin desteğini alan Ercan Düzgün odanın yeni başkanı unvanını kazandı.

Başkan Düzgün'den Birlik Mesajı

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından bir açıklama yapan TSO'nun yeni başkanı Ercan Düzgün, üyelerin iradesine vurgu yaparak, şeffaf ve adil bir yönetim anlayışı benimserken ticaret ve sanayi alanında kenti kalkındırmak için çalışacaklarını ifade etti. Öte yandan, mevcut başkan Mehmet Ergün'ün beyaz listeden katıldığı komite seçimlerinde başarılı olamayarak meclis dışında kaldığı öğrenildi.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Ticaret ve Sanayi Odaları, 5174 sayılı Kanun çerçevesinde kurulan, illerdeki ticari faaliyetleri düzenleyen ve mesleklerin gelişmesini destekleyen kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Oda seçimleri, ilgili mevzuata uygun olarak meslek komiteleri ve meclis üyelerinin belirlenmesi aşamalarından sonra yönetim organlarının seçilmesiyle tamamlanır.