İhlas Haber Ajansı (İHA) Bingöl muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans oturumu heyecanı yaşandı. Kamu kurumlarında görev almak isteyen adaylar, hayalini kurdukları memuriyet hedefine ulaşabilmek için ter döktü.

Sınav Detayları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından organize edilen 2026-KPSS Ön Lisans Sınavı, belirtilen saatte başladı. Bingöl'deki sınav merkezlerinde yerini alan adaylar, kamu personeli olabilmek adına Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerindeki soruları yanıtlamak için çaba sarf etti.

Sınav öncesinde adaylar salonların bulunduğu okullara giderek son kontrollerini gerçekleştirdi. Görevlilerin yönlendirmesiyle salona giren katılımcılara 120 soruyu yanıtlamaları amacıyla toplamda 130 dakika süre tanındı.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), kamu kurum ve kuruluşlarında kadro alacak personelin belirlenmesi amacıyla her yıl düzenlenen merkezi bir sınav sistemidir. Ön lisans mezunu adayların başvurduğu bu oturum, devlet memurluğuna geçiş sürecinde önemli bir basamak oluşturmaktadır.