İhlas Haber Ajansı (İHA) Muğla muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Bodrum’da geniş katılımlı etkinlikler gerçekleştirildi. Neyzen Tevfik Caddesi’nde saat 19.23’te başlayan fener alayı yoğun ilgi gördü.
Ellerinde meşaleler, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan kalabalık, marşlar söyleyerek Bodrum Belediye Meydanı’na kadar yürüdü. Meydanda toplanan vatandaşlara Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci tarafından Türk bayraklı balonlar armağan edildi.
Fener Alayı Ve Konser
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende gaziler sahneye çıkarak ellerindeki bayrakları salladı. Başkan Tamer Mandalinci halkın bayramını kutlayan bir konuşma gerçekleştirdi.
Kutlama programının devamında sahneye çıkan Dedublüman grubu, en sevilen parçalarını seslendirdi. Yaklaşık iki buçuk saat süren müzik ziyafeti boyunca katılımcılar coşkuya ortak oldu.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, ülke genelinde ve turistik merkezlerde toplumsal birlikteliği güçlendiren geleneksel etkinlikler arasında yer almaktadır. Belediyeler tarafından organize edilen bu tür kültürel etkinlikler, yerel ekonomiye canlılık kazandırırken ulusal bayram bilincinin yeni nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynamaktadır.




Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.