Bodrum'da gerçekleştirilen özel bir eğitim programı kapsamında, yerli ve yabancı öğrenciler Pedasa Antik Kenti'ni ziyaret ederek bölgenin tarihi dokusunu yerinde inceleme fırsatı buldu. Bodrum Belediyesi ile Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, Türk ve Alman öğrenciler bir araya geldi.
TARİH VE ARKEOLOJİ BİLİNCİ
Erasmus+ Akreditasyon Projesi çatısı altında hayata geçirilen organizasyona Bodrum Fen Bilimleri Ortaokulu ve Bodrum Anadolu Lisesi öğrencilerinin yanı sıra Almanya’dan gelen öğretmen ve öğrenciler katıldı. Arkeolog Serap Topaloğlu rehberliğinde gerçekleştirilen gezide katılımcılara Leleg Uygarlığı ve bölgenin tarihi önemi aktarıldı.
AKROPOLİS ZİYARETİ VE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
Öğrenciler antik kentin önemli yapıları arasında yer alan Pedasa Athena Kutsal Alanı ile Akropolis'i de yakından inceledi. Tarihi kalıntıların gezilmesinin ardından doğa yürüyüşüyle devam eden program, öğrencilerin eğlenerek öğrendiklerini pekiştirdiği oryantiring etkinliğiyle tamamlandı.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.