Muğla'nın Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi'nde iki etap halinde inşa edilen Reverse Ozmos deniz suyu arıtma tesisinde çalışmalar hız kesmeden ilerliyor. Günlük 2 bin metreküp kapasiteli ilk etap işletmeye alınma aşamasına gelirken, 10 bin metreküp kapasiteli ikinci etapta da süreç devam ediyor.
60 Bin Kişinin Su İhtiyacı Karşılanacak
Bodrum'un içme suyu arzını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen yatırımın ilk etabının devreye girmesiyle 10 bin kişinin günlük suyu sağlanacak. İkinci etabın da bitmesiyle 50 bin kişilik ilave kapasite oluşacak. Toplamda günlük 12 bin metreküp su üretecek tesis, 60 bin vatandaşın ihtiyacına yanıt verecek.
Bakanlık onaylı proje, Türkiye'de bir kamu kurumu eliyle yapılan en büyük deniz suyu arıtma tesisi konumunda bulunuyor. Özellikle yaz mevsiminde nüfusun ve su tüketiminin tırmandığı turizm merkezinde tesisin devreye alınması büyük önem taşıyor.
Genel Müdür Şengül İncelemelerde Bulundu
MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül ile Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kali, inşaat alanını ziyaret ederek teknik ekipten bilgi aldı. Sahadaki son durumu değerlendiren yetkililer, projenin en kısa sürede tamamlanarak Bodrum'un su şebekesine dahil edileceğini belirtti.
EDİTÖR NOTU
Deniz suyu arıtma tesisleri, özellikle kuraklık riski taşıyan ve yaz aylarında turizm nedeniyle nüfusu katlanan kıyı bölgelerinde alternatif içme suyu kaynağı olarak öne çıkmaktadır. Reverse Ozmos yöntemi, yüksek basınç yardımıyla deniz suyundaki tuzu arıtarak içilebilir su elde edilmesini sağlayan yaygın bir arıtma teknolojisidir.




Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.