İhlas Haber Ajansı (İHA) Bolu muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, trafik güvenliğini artırmak ve olası kazaları önlemek amacıyla D-100 kara yolu üzerinde Trafiradar denetimleri başlatıldı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, hız sınırının 70 kilometre olduğu güzergahta kurallara uymayan sürücüler anlık olarak tespit ediliyor.

Hız Sınırını Aşanlara Ağır Cezalar
Öğle ve akşam saatlerindeki yoğunluk ile artan ihbarlar üzerine harekete geçen ekipler, Trafiradar sistemi sayesinde kural ihlali yapan araçları kayıt altına alıyor. Yapılan bu ani ve etkin denetimler sonucunda, sürücülerin plakalarına doğrudan cezai işlem uygulanıyor.
Cezalar 30 Bin Liraya Kadar Çıkıyor
Uygulama kapsamında kesilen idari para cezalarının alt sınırının 2 bin lira olduğu, hız ihlalinin büyüklüğüne bağlı olarak bu tutarın 30 bin liraya kadar yükseldiği belirtildi. Emniyet yetkilileri, bölgedeki trafik denetimlerinin aralıksız bir şekilde devam edeceğini bildirdi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Karayolları Trafik Kanunu'na göre hız sınırlarına uymamak, sürücü ve yaya güvenliğini tehlikeye atan en önemli kusurların başında gelmektedir. Emniyet birimleri tarafından kullanılan teknik denetim sistemleri, sürücüler üzerinde caydırıcılık oluşturarak kaza oranlarını düşürmeyi hedefler.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.