İhlas Haber Ajansı (İHA) Sinop muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Boyabat Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BOYAFAD), altı aylık eğitim maratonunun ardından akreditasyon sınavını başarıyla geride bıraktı. Şehir genelinde bir ilk olma özelliği taşıyan bu gelişme, yerel afet müdahale kapasitesi açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.
Eğitim Süreci Tamamlandı
Olası felaketlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla kurulan BOYAFAD, teorik ve pratik çalışmalarını bu süreçte yoğunlaştırdı. Sınavı başarıyla geçen ekip üyeleri, afet anlarında koordineli ve hızlı hareket edebilme yetkinliklerini tescilledi.
Başkan Kara'dan Teşekkür Mesajı
Boyabat Belediye Başkanı Hasan Kara, sürecin başarıyla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti paylaştı. Emeği geçen herkese teşekkür eden Kara, vatandaşların güvenliği için hazırlıklı olmanın altını çizdi.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Yerel yönetimler bünyesinde kurulan arama kurtarma ekipleri, ulusal mekanizmaların yetersiz kalabileceği ilk anlarda kritik bir rol oynamaktadır. Akreditasyon süreçleri, ekiplerin ulusal standartlara uygun ve yetkin şekilde görev yapabilmesi için zorunlu bir aşama teşkil eder.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.