İhlas Haber Ajansı (İHA) Bursa muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Gönüllü Şef Dr. Aysel Gürel yönetiminde yirmi bir yıldır faaliyet gösteren Bursa Nilüfer Kadın Korosu, önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde sahne alacak. Topluluk, otuz bir Ekim'de Kahramanmaraş'ta TÜMFED'in davetiyle, on beş Kasım'da ise KKTC Girne'de Çağdaş Müzik Derneği'nin düzenlediği Uluslararası Korolar Festivali'nde sanatseverlerle buluşacak.

Cumhuriyet Coşkusu

Turne öncesinde Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla özel bir kutlama programı gerçekleştiren koro üyeleri, kırmızı beyaz kıyafetler giyerek ellerinde bayraklarla bir araya geldi. Koro Şefi Dr. Aysel Gürel'in bayram için özel olarak kaleme alıp bestelediği "Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun Bizlere" adlı şarkı seslendirildi. Ardından Ferda Kutluay Çalışkan tarafından hazırlanan tiyatral sunum, enstrüman eşliğinde izleyicilere aktarıldı ve etkinlik Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği eserlerin seslendirilmesiyle tamamlandı.

Bursa'yı Temsil Edecekler

Koro Şefi Dr. Aysel Gürel, Kahramanmaraş programından önce Bursa Valiliği'nin resmi kutlama etkinliklerine de katılacaklarını belirtti. Heykel'deki Atatürk Anıtı'na çelenk sunacaklarını ifade eden Gürel, yirmi dokuz Ekim akşamı yola çıkacaklarını ve Kahramanmaraş'ta Bursa'yı temsil etmekten büyük gurur duyduklarını dile getirdi. Aktif bir sezon geçiren koro, yıl boyunca farklı projelerle sanat yaşamına devam etmeyi hedefliyor.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Kültür ve sanat faaliyetlerinin toplumsal hafızanın korunmasındaki rolü, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü korolar aracılığıyla güçlenmektedir. Ulusal ve uluslararası festivaller, yerel kültürel değerlerin farklı coğrafyalara taşınmasında önemli bir köprü görevi üstlenmektedir.