İhlas Haber Ajansı (İHA) spor servisinin bildirdiği gelişmeye göre, Trendyol 1. Lig’in 11. haftasında sahasında Pendikspor’u 2-0 mağlup eden Bursaspor’da teknik ekip ve oyuncular galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, net bir oyun ve skor elde ettiklerini ifade etti.

Hedef 2 Buçuk Gol Ortalaması

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Mustafa Er, takımın oyun genelinde üstün olduğunu vurgulayarak, "Son derece mutluyuz. Net oyun net skor. Daha iyisi olurdu, Keçiörengücü maçına hazırlanacağız. Oyunun tamamında üstündük. Devam edeceğiz, kolay maç zor maç ayrımımız yok. Her maça aynı ciddiyetle hazırlanıyoruz" dedi. Sahada sürekli baskı yaptıklarını kaydeden Er, gol ortalaması hakkında ise, "Ligte bizim kadar baskı yapan bir takım yok. Top bizde değilken, sürekli baskı yapıyoruz. Kaybettiğimiz yerlerde topu kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ama tabii bu bir oyun bazen yediğimiz yerlerde fazlasını atmamız lazım. Bizim 2 gol ortalamasından çıkmamız lazım. Gol hedefimizi yükseltmemiz lazım. Hedefimiz 2 buçuk ortalama" şeklinde konuştu.

Pendikspor Cephesinde Üzüntü

Mücadelenin ardından konuşan Pendikspor Teknik Sorumlusu Fikret Akdemir ise mağlubiyetten duydukları üzüntüyü dile getirdi. "Maçı kaybettiğimizden dolayı üzgünüz. Buraya gelirken, 4 maçtır galibiyet alamamıştık. Hafta arası iyi hazırlanarak galibiyet parolasıyla sahaya çıktık. Fakat olmadı. Bizler açısından zor bir maç oldu" ifadelerini kullanan Akdemir, geçen sezondan bu yana süregelen sıkıntıları toparlayarak yola devam etmek istediklerini belirtti.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Trendyol 1. Lig, Türkiye futbol ligi sisteminin ikinci seviye ligi konumunda bulunuyor. Sezon boyunca takımların oynadıkları maçlar, üst lig olan Süper Lig'e yükselme mücadelesi açısından büyük önem taşıyor.