AHİLİK HAFTASI ÇANKIRI’DA COŞKUYLA KUTLANDI

Çankırı’da 39’uncu Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Çankırı Belediyesi Sosyal Tesisi’nde düzenlenen programda katılımcılar saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudular. Ardından renkli halk oyunları ve tiyatro gösterileri sergilendi.

YILIN AHİSİ, KALFASI VE ÇIRAĞINA ÖDÜL

Etkinliklerin sonunda, bölgede mesleki ahlakı ve çalışmalarıyla öne çıkan isimler ödüllendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda yılın ahisi seçilen Canan Yaşar, yılın kalfası seçilen Mehmet Çağlar ve yılın çırağı seçilen Davut Ömer Kadıoğlu başarı belgesi ve ödüllerini aldılar.

VALİ ÇAKIRTAŞ'TAN ANLAMLI AHİLİK VURGUSU

Programda bir konuşma yapan Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, "Ahilik yalnızca bir esnaf teşkilatı değil, insanı ve güzel ahlakı merkeze alan köklü bir medeniyet anlayışıdır" dedi. Vali Çakırtaş, bu anlayışın alın terini, helal kazancı, dürüstlüğü ve dayanışmayı esas aldığını belirterek, Ahilik kültürünün Çankırı'da yüzyıllardır yaşatılan Yaren kültürü ile özdeşleştiğini ifade etti.