İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi dolayısıyla Ankara'ya gelen konuk liderleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde karşıladı.

Toplantı binasının girişinde, tarihteki 16 Türk devletini simgeleyen bayraklar ve askerler hazır bulundu. Karşılama töreninin ardından Erdoğan ve zirveye iştirak eden liderler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Zirveye Katılan İsimler

Zirveye Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov katılım sağladı.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Türk dilli devletler arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel iş birliğini derinleştirmeyi amaçlayan uluslararası bir platformdur. Düzenlenen bu zirveler, üye ülkeler arasındaki entegrasyon sürecinin güçlendirilmesi açısından stratejik önem taşımaktadır.