İhlas Haber Ajansı (İHA) Denizli muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Denizli'nin Çivril ilçesinde yamaç paraşütü yapmak isteyen bir kişi kalkış esnasında ya da hemen sonrasında düşerek yaralandı.

Kaza Bölgesine Ekipler Sevk Edildi

Olay, Çivril ilçesine bağlı Tokça Mahallesi sınırlarında meydana geldi. Çevredeki vatandaşların durumu fark ederek 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine, kısa süre içinde olay yerine 112 Acil Sağlık ve Çivril İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yönlendirildi.

Yaralı Hastaneye Kaldırıldı

Sağlık görevlilerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahale sonrasında yaralı şahıs, ambulansla Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri kazanın nedenini belirlemek için bölgede detaylı inceleme başlatırken, olayla ilgili tahkikat sürdürülüyor.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Yamaç paraşütü, sivil havacılık ve doğa sporları mevzuatı çerçevesinde belirli güvenlik kurallarına ve hava koşullarına bağlı olarak gerçekleştirilen bir havacılık faaliyetidir. Bu tür sportif havacılık kazalarında, kalkış anındaki meteorolojik faktörler ve ekipman kontrolleri soruşturmaların odağını oluşturur.