İhlas Haber Ajansı (İHA) Aydın muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakım Merkezinde Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla çocuklara yönelik bir farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
Miniklerin bakım merkezini gezerek sokak hayvanlarını yakından tanıdığı programda, tedavi ve bakım çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Çocukların canlılara karşı duyarlılıklarını artırmayı hedefleyen etkinlikte tematik boyama çalışmaları yapıldı, mama ve kompost dağıtıldı.
Gönüllüler ve Plaket Töreni
Didimde yaşayan yerli ve yabancı gönüllülerin de katıldığı buluşmada, sokak hayvanlarına sunduğu destekler dolayısıyla Peter Roy Kinge plaket takdim edildi. Kingin sokak hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik katkılarına teşekkür edildi.
Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, yaptığı değerlendirmede hayvanların yaşam hakkına sahip çıkmanın ortak sorumluluk olduğunu belirterek çocukların küçük yaşta hayvan sevgisiyle büyümesinin önemine dikkat çekti.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Dünya Hayvanları Koruma Günü, 1931 yılında Florandaki ekologların katıldığı bir kongrede sokak hayvanlarının korunmasına dikkat çekmek amacıyla kabul edilmiştir. Yerel yönetimlerin sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve bakımı konusundaki çalışmaları, hayvan haklarının korunmasında kritik bir rol oynamaktadır.




Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.