İhlas Haber Ajansı (İHA) Aydın muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Didim Belediyesi tarafından Akyeniköy’de hayata geçirilen Didim Tarım Şenliği üçüncü gününde yoğun katılımla sürüyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle programın başlangıcı ertelense de öğleden sonra güneşli havayla birlikte şenlik alanındaki hareketlilik arttı.
Kadın Çiftçilerin Traktör Korteji İlgi Gördü
Şenliğin en coşkulu anları, Şehit Soner Turan İlkokulu’ndan hareket ederek alana ulaşan kadın çiftçilerin traktör korteji oldu. Güzergâh boyunca renkli görüntüler oluşurken, kortejin ardından stantları ziyaret eden Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay üreticilerle bir araya geldi. Cumhuriyet Kadınları Ritim Grubu’nun gösterisi ve halk oyunları ekibinin performansı da programa renk kattı.
Yerel Üretim Ve Kalkınma Vurgusu
Şenlik kapsamındaki Toprağa Dokunan Kadınlar söyleşisinde genç kadın girişimci ve çiftçi Dilayda Bilge katılımcılarla buluştu. Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, yerel üretimin desteklenmesinin ve gençlerin memleketlerinde gelecek kurabilmesinin önemine dikkat çekti. Başkan Hatice Gençay, Dalyan Kavşağı’ndaki belediye tesislerinin yerel üreticiler için açık pazara dönüştürüleceğini açıkladı.
Tarım Park Ve Yeni Projeler
Kadınların tohumu ve kültürü kuşaktan kuşağa taşıdığını belirten Hatice Gençay, Kocabahçe’de tıbbi aromatik bitkilerin işlenmesi ve Tarım Park’ta çocukların üretim süreçleriyle buluşturulmasının hedeflendiğini kaydetti.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.