İhlas Haber Ajansı (İHA) Kocaeli muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Dilovası ilçesinde etkili olan yoğun yağışın ardından belediye ekipleri muhtemel su baskınlarına karşı gece boyunca çalışma yürüttü. Yağış sebebiyle yolda mahsur kalan bir tır ekiplerin hızlı müdahalesiyle kurtarılırken, mazgallar temizlendi ve riskli bölgelerde kontroller gerçekleştirildi.

Belediye Ekiplerinden Sabaha Kadar Saha Taraması

Dilovası Belediyesi İlçe Afet Koordinasyon Merkezi, yağışın başlamasıyla gelen ihbarları anında değerlendirerek ilgili birimleri yönlendirdi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere belediye personeli, ilçenin farklı noktalarında tedbir aldı. Yoğun yağış nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken ve mahsur kalan tır, ekiplerin çalışmasıyla bulunduğu yerden çıkarıldı. Su akışını engelleyen atıklar kaldırılırken ana arterler, cadde ve sokaklar ile su birikme riski bulunan bölgelerde saha taraması yapıldı.

Başkan Ömeroğlu'ndan Vatandaşlara Uyarı

Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, yoğun yağışın ilk anından itibaren süreci bizzat takip ettiklerini belirterek gelen ihbarlara hızlı müdahale edildiğini ifade etti. Ekiplerin gece boyunca görev başında kaldığını aktaran Ömeroğlu, vatandaşların can ve mal güvenliğinin en önemli öncelikleri olduğunu vurguladı. Ömeroğlu, yağışların sürme ihtimaline karşı ekiplerin hazır durumda beklediğini belirterek vatandaşlardan zorunlu olmadıkça riskli bölgelere yaklaşmamalarını ve trafikte dikkatli olmalarını istedi.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Yerel yönetimlerin afet ve acil durum yönetiminde erken müdahale kapasitesi, olası kentsel risklerin en aza indirilmesinde kritik rol oynar. Altyapı hatlarının düzenli bakımı ve koordinasyon merkezlerinin aktif çalışması, aşırı yağışların yarattığı olumsuz etkileri doğrudan azaltır.