İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde VakıfBank şubesi kapılarını açarak hizmet vermeye başladı. Bölgedeki sanayicilerin finansal işlemlere erişimini kolaylaştıracak bu adımın ardından, Ziraat Bankası şubesinin kurulması yönündeki çalışmaların da sürdüğü bildirildi.

VakıfBank Şubesi Ziyaret Edildi

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan’ın yürüttüğü girişimler neticesinde OSB içinde bankacılık hizmetleri hayata geçirildi. Daha önce 27 Ağustos 2026 tarihinde düzenlenen İş Dünyası Finans Buluşmasında VakıfBank Genel Müdürü Osman Arslan, bölgede yeni bir şube açılacağını duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından hizmete giren yeni şubeyi, Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan ile Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Ömer Odabaşı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette yöneticiler, şubenin sanayicilere ve firmalara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ziraat Bankası Çalışmaları Sürüyor

Öte yandan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ile yapılan temaslar sonucunda, bölgeye bir Ziraat Bankası şubesi kazandırılması için başlatılan süreç devam ediyor. İki bankanın da tam kapasiteyle faaliyete başlamasıyla birlikte, bölgede üretim yapan firmaların tüm bankacılık işlemlerini doğrudan OSB sınırları içerisinde çözebilmesi öngörülüyor. Yönetim kurulu, sanayi kuruluşlarının finansal erişimini artırmaya yönelik projelerin kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Organize sanayi bölgelerinde banka şubelerinin bulunması, üretim yapan işletmelerin nakit akışı yönetimi, maaş ödemeleri ve dış ticaret gibi finansal operasyonları yerinde yürütmesini sağlar. Bu tür altyapı yatırımları, sanayi bölgelerinin cazibesini artırarak yeni yatırımların çekilmesinde kritik bir rol oynamaktadır.